«Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» της Ονειρούπολης ευχαρίστησε τους μαθητές των σχολείων της Δράμας για τη συμμετοχή τους στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο «Ελπίδα»

Χάρη στη συμβολή τους αποδείχτηκε ότι όλοι οι Δραμινοί είναι μαζί, μια αγκαλιά, στο πλευρό των συνανθρώπων μας και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν απέναντι στον καρκίνο

Μέσω δύο σεμνών τελετών, στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» της Ονειρούπολης ευχαρίστησε και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων της Δράμας, οι οποίοι συμμετείχαν στη δράση. Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Γιώργος Ψαρράς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας Ευγενία Σαραφίδου, αλλά και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της παραμυθένιας Ονειρούπολης, ο Άγιος Βασίλης, επισκέφτηκαν κατ’ αρχήν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Σπύρο Κιουλάνη, αλλά και με Διευθυντές ή εκπροσώπους Γυμνασίων και Λυκείων, οι μαθητές των οποίων συμμετείχαν στη δράση, δημιουργώντας ευχές. Στη συνέχεια, αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τον Διευθυντή της Ανδρέα Σαλπιγγίδη, καθώς και με Διευθυντές και εκπροσώπους Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στη δράση.

Φέτος «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» της Ονειρούπολης είναι αφιερωμένο στον καθημερινό αγώνα των συνανθρώπων μας και στη μάχη που δίνουν για τη ζωή απέναντι στον καρκίνο. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης η Ονειρούπολη ταξίδεψε στην Αθήνα, ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά και μοιάζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα, στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη «Ελπίδα». Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραδόθηκαν και οι ευχές των μαθητών και των δύο βαθμίδων των σχολείων της Δράμας, έτσι όπως ετοιμάστηκαν στα σχολεία τους, μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, η οποία είχε ιδιαιτέρως ποιοτικά αποτελέσματα. Χάρη στην καθοριστική συμβολή των μαθητών των σχολείων του Νομού, το κλίμα και πνεύμα της Ονειρούπολης μεταφέρθηκε σε παιδιά που δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τη Δράμα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δύο τελετών, αναδείχτηκε για ακόμη μια φορά, το πανδραμινό αίτημα για δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, καθώς σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με τον τρόπο αυτό, διεκδικεί τη βελτίωση όσο το δυνατόν περισσότερο των συνθηκών της μάχης των συμπολιτών μας για τη ζωή ενάντια στον καρκίνο.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δημιουργία ευχών ήταν: Δημοτικό Σχολείο Αδριανής-Νικηφόρου Τάξη B’, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, Νηπιαγωγείο Φωτολίβους, 10ο Νηπιαγωγείο Δράμας, Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου Τάξη B’, Νηπιαγωγείο Πετρούσας, Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης, Γυμνάσιο Κυργίων, 3ο Γυμνάσιο Δράμας, Γυμνάσιο με Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας, Γυμνάσιο Φωτολίβους, 1ο ΕΠΑΛ Προσοτσάνης, 5ο Γυμνάσιο Δράμας & 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας. Στους Διευθυντές ή στους εκπροσώπους των σχολείων δόθηκαν αναμνηστικά, ευχαριστήριες επιστολές και έπαινοι, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από τη συμμετοχή στη δράση «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας».

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι η Ονειρούπολη εκτός από τη χαρά, τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία, είναι στενά συνδεδεμένη και με τα μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού! Για αυτό η Ονειρούπολη ξεχωρίζει σε κάθε επίπεδο και έχει εδραιωθεί στη συνείδηση όλων ως η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα!

Βρες μας στο Fb - Ονειρούπολη Δράμας - Το χωριό του Άη Βασίλη

«Ονειρούπολη Δράμας – Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!!!»

Από το Γραφείου Τύπου
Ονειρούπολης Δήμου Δράμας