Η Ονειρούπολη της Δράμας γίνεται 15 χρονών και μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της. Το πιο πολύχρωμο, ξεχωριστό και παραμυθένιο «Εργοστάσιο Καραμέλας και Ζαχαρωτών» του κόσμου ξεκινάει τη λειτουργία του…

Τεράστια γλειφιτζούρια, λαχταριστά γλυκά και μπισκότα, λιωμένες σοκολάτες και πολλές, πολλές χριστουγεννιάτικες τούρτες και μυρωδιές συνθέτουν ένα απίθανα ελκυστικό σκηνικό γύρω από τη μεγάλη λίμνη του χωριού του Άη Βασίλη.

Εορταστικές γλυκές και λαχταριστές συνταγές υπάρχουν πολλές και μπορεί να διαφέρουν από μέρος σε μέρος, αλλά όλες έχουν ένα κοινό, έχουν τη γεύση των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε τόπος, έτσι και η Ονειρούπολη έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ. Πανάρχαιες συνταγές, για κάθε λογής λιχουδιές, που ξετρελαίνουν τα σκανταλιάρικα ξωτικά, βρίσκονται φυλαγμένες στους τόμους της γαστρονομικής εγκυκλοπαίδειας των Χριστουγέννων. Φέτος λοιπόν, οι επισκέπτες του «Εργοστάσιου Καραμέλας και Ζαχαρωτών», σε 4 διαφορετικά εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τις σελίδες αυτού του «ξωτικοτσελεμεντέ» και να εξερευνήσουν την παράδοση και τα πιο γευστικά μυστικά της κουζίνας ενός παραμυθένιου κόσμου.