Δάσος Ευχών και Ελπίδας - Κοινωνική Δράση Ονειρούπολης

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργο Ψαρρά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, κ. Ευγενία Σαραφίδου, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σπύρο Κιουλάνη, τον εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ Σάββα Δημητριάδη, και τον πρώην Δήμαρχο Δράμας, κ. Θωμά Μαργαρίτη, σχετικά με το Δάσος των Ευχών της φετινής Ονειρούπολης.

Η «Ονειρούπολη» θα ανοίξει για 15η χρονιά τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου κι όπως κάθε χρόνο για έναν ολόκληρο μήνα θα μας ταξιδέψει στην μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από παραμυθένιες διαδρομές και εκπλήξεις που θα γεμίσουν χαμόγελα την κάθε της γωνιά.

Θεμέλιος λίθος της διοργάνωσης από το 2004 μέχρι σήμερα είναι το μήνυμα της Ελπίδας και της Αγάπης το οποίο κάθε χρόνο γίνεται πιο ισχυρό και πιο αναγκαίο αγκαλιάζοντας όλους όσους την επισκέπτονται αλλά και εκείνους που από μακριά ονειρεύονται αυτή τη γωνιά της Παραμυθοχώρας.

Αυτή τη χρονιά η δράση του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, στηρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων του στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.

Φετινός στόχος είναι να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το πάγιο αίτημα του Συλλόγου για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας προσφέροντας ανακούφιση αλλά και ουσιαστική περίθαλψη και στήριξη στους ασθενείς.

Επίσης και φέτος θα υπάρχει ο τεράστιος κουμπαράς Αγάπης στο σπίτι της δράσης έτσι ώστε να καταφέρουμε να ενισχύσουμε όσο μπορεί ο καθένας μας την προσπάθεια του Συλλόγου για την αγορά ενός απαγωγού, ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την διάλυση κυτταροστατικών (ουσίες που περιλαμβάνονται στις χημειοθεραπείες) το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται με τη μετακίνηση τους εκτός του νομού Δράμας.

Αποφασίστηκε από κοινού με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας να μεταφέρουμε το μήνυμα Αγάπης του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας, στα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ελπίδα του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας θέλουμε να συναντήσει την Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο και μαζί να γίνουν μια τεράστια αγκαλιά για όλα τα παιδιά χαρίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα τους και σε όλους εμάς δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενισχύοντας την έννοια του εθελοντισμού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «Ονειρούπολης», αλλά και του ίδιου του Συλλόγου καρκινοπαθών Δράμας.

Η επίσκεψη μας στόχο έχει να φέρει λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων στα καταπληκτικά αυτά παιδιά που με χαμόγελο κερδίζουν την πιο σημαντική μάχη της ζωής τους και να τους ταξιδέψουμε για λίγο στη δική μας γωνιά της Παραμυθοχώρας. Oι παιχνιδιάρες μασκότ της «Ονειρούπολης», θα μοιράσουν δωράκια σε όλα τα παιδιά, θα παίξουν και θα χορέψουν μαζί τους σε μια γιορτή που θα προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο, να δώσει χαρά και να γεμίσει και τις δικές μας αποσκευές στην επιστροφή με τη δύναμη τους. Αυτή την δύναμη θα μοιραστούμε με όλους τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» κι από εκεί θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Τα στολίδια των δέντρων του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας είναι ευχές που ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και κάνουν στάση σε κάθε γωνιά του πλανήτη: Ελπίδα, Αγάπη, Υγεία, Χαρά, Αλληλεγγύη.
Είναι μια μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη για να αποδείξουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Οι στόχοι που θέλουμε να επιτευχθούν είναι οι ακόλουθοι:

  • Να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε χαρά και δύναμη στα παιδιά αυτά που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για την ίδια τους τη ζωή.
  • Να μεταφέρουμε το μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί θεμέλιο λίθο της «Ονειρούπολης» και να το ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο μέσα από την σταδιακά αυξανόμενη συμμετοχική διαδικασία.
  • Να μπορέσουμε να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερο τον κόσμο για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών μεγαλώνοντας την αλυσίδα αγάπης που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
  • Να ακουστεί μέσα από την διαδικασία αυτή η φωνή και το πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας που θα προσφέρει ανακούφιση αλλά και ουσιαστική περίθαλψη και στήριξη στους ασθενείς, που δυστυχώς στον νομό Δράμας παρουσιάζουν ανησυχητικές πλέον αυξητικές τάσεις, όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα που καταγράφονται στην περιοχή μας.
  • Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πόλη μας να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στην διαδικασία αντιμετώπισης ευαίσθητων θεμάτων.

Θέλουμε μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι!

Από το Γραφείο Τύπου της Ονειρούπολης

Χορηγός Ιστοσελίδας